Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Digitális rajztáblával a munka szórakozás!

Digitális rajztáblával a munka szórakozás!

Volt idő, amikor a mesefilmek szereplőit és a jeleneteket is kézzel, papír alapon keltették életre. Egy-egy ilyen mese elkészülése több hónapot akár éveket vett igénybe még úgy is, hogy több százan dolgoztak párhuzamosan rajta. Ezek az idők lejártak és mára már a technológia fejlődése eljutott odáig, hogy amit papírra vetnénk, azt már rögtön a számítógépünk tárhelyére is tudjuk rajzolni. Hogyan? A Wacom digitális rajztáblával!

Wacom innováció volt az első!

A Wacom egy japán technológiai vállalat, amelyet 1983-ban alapítottak Kazoban, és kimondottan grafikus tabletekre és perifériáira specializálódott. Kevesen tudják, hogy a Wacom olyan chipet készített el, amelyet legelsőnek 1992-ben a Compaq Concerto számítógép monitorjában alkalmaztak, így életre keltve az első, még gyerekcipőben járó tabletet. Sőt, a Samsung Galaxy Note digitális érintő tollai még a mai napig is a Wacom fejlesztéseit használja eszközeiben.

Wacom digitális rajztábla újításai

A Wacom Intuos Pro Paper tökéletesen ötvözi a digitális grafika és a hagyományos rajzművészet elemeit. Különlegessége a 2 hozzá járó tollban rejlik, melyekkel 2 különböző formában használhatjuk a rajztáblát. Az egyik toll a Pro Pen 2, amellyel úgy használható a tábla, mint a már megszokott Intuos Pro tábla. A másik hozzá kapható toll az úgynevezett Finetip toll, ami egy digitális nyomás érzékeny tintás toll. Használatához a kedvenc papírodra lesz szükséged, amelyet a táblára helyezve már karcolhatsz is a Finetip tollal úgy, hogy az közben a nyomásérzékelő segítségével azonnal digitalizálja a képet, amit épp rajzolsz.

Nyomásérzékenysége a számtalan finom módosításnak köszönhetően már eléri a 8096 fokozatú érzékenységet, ami még tökéletesebb és professzionálisabb képalkotást tesz lehetővé. Az Intuos Pro nyomásérzékenységének a karakterisztikája nem másban rejlik, mint a megnövelt pontosságban. Az előző szériás tollak nyomásérzékenysége 10 grammos küszöböt ért el, amely a Pro Paper rajztábláiban már 1 gramm. A leheletfinom érzékenység elérte azt a szintet, hogy a legfinomabb tollvonásokat is tökéletesen érzékeli a tábla, így még karakteresebb, még pontosabb digitalizált képet kaphatsz a végén. Nem beszélve a toll másik végén található radírról, amely a kontrasztos elmosódás tökéletes megjelenítésében is segít. Pontosan úgy, mint a már ismert művészeti környezetben, a papír alapon elkészült rajzokon.

Könnyítsd meg a grafikai feladataid!

Mindent összevetve a Wacom Intuos Pro Paper a számtalan fejlesztésnek és finom hangolásnak köszönhetően egy professzionális vezeték és elem nélküli eszköz lett, amivel mind a hobbi rajzolók, mind a művészek, mint pedig a grafikában dolgozók mindennapja könnyebb lett úgy, hogy a digitális minőségben hibát találni szinte nem lehet. Tekintsd meg a nálunk kapható digitális rajztáblákat ide kattintva, és rendeld meg még ma!